DATA I GODZINA: 29 września 2017 roku o godz. 10.00
MIEJSCE: Bychawskie Centrum Kultury ul. Marsz. J. Piłsudskiego 34
PROGRAM KONFERENCJI
1000 – 1020 | Otwarcie konferencji Grzegorz Kapusta – Wicemarszałek Województwa Lubelskiego |
1020 – 1040 | Festiwal „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” oraz „Konkurs |
1040 – 1100 | Sprzedaż bezpośrednia produktów pochodzenia zwierzęcego |
1100 – 1130 | Dostawy bezpośrednie produktów pochodzenia roślinnego i rolniczy handel detaliczny – dr inż. Olga Szulecka Zakład Ekonomiki Rybackiej Morski Instytut Rybacki |
1130 – 1200 | Możliwości pozyskiwania środków finansowych na działania związane z żywnością wysokiej jakości: Lubelska Agencja Wspierania Przedsiębiorczości w Lublinie - Marceli Niezgoda - Dyrektor LAWP Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich - Mateusz Winiarski - Zastępca Dyrektora PROW UMWL w Lublinie |
1200 – 1220 | Przerwa kawowa |
1220 – 1320 | Przykłady przetwórstwa: Inkubator Przetwórczy w Dwikozach oraz Centrum Produktu Lokalnego – Piotr Korpysz Sery podpuszczkowe – Dorota i Jerzy Moń Sery korycińskie – Produkty Mleczarskie s.c. Agnieszka i Marcin Bielec LEDA-SER – Leszek Jakimowicz |
1320 – 1340 | Obowiązujące przepisy w zakresie wprowadzania na rynek oraz sprzedaży wyrobów spożywczych z zawartością alkoholu – Dariusz Kulik Izba Administracji Skarbowej w Lublinie |
1340 – 1410 | Zagadnienia marketingu produktów regionalnych i tradycyjnych |
1410 – 1430 | Opinie producentów uczestniczących w Festiwalu „Na kulinarnym szlaku wschodniej Polski” – zakończenie konferencji. |
1430 | Degustacja produktów tradycyjnych |